Påmelding til nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Gå til innholdet
Følg oss Kunde nett

Revolusjonerende notkonsept fra Aqualine

Et rømningssikkert notkonsept er forventningene til Aqualine Midgard System. Etter omfattende testing og simulering i ekstremvær ved Havmiljølaboratoriet hos Marintek, bekreftes de gode resultatene ved utprøving i full skala.
Siden nyttår er Aqualines Midgard System prøvd ut ved flere lokasjoner hos Salmar, Lerøy og Marine Harvest. Aqualine Midgard System er et integrert not- og utspilingssystem hvor bunnringen henger direkte i nota. Et nyutviklet vinsjsystem hever og senker hele bunnringen i en operasjon.Systemet gjør at belastningen på nota blir minimal og likt fordelt. Med ubetydelige punktbelastninger, unngås gnag på not og innfesting. Når bunnringen heises opp, heves nota jevnt uten å komme i berøring med løftetau. Ved utspiling blir belastningen lik over hele nota. På en 157 meters stor not har 20 av stavtauene blitt ekstra forsterket for å bære bunnringen, mens 10 vinsjer brukes til å heve og senke bunnringen. Vinsjene drives med en enkel generator og ingen løftekraner er nødvendige.Utprøvingen på anleggene viser minimal slitasje, selv i hardt vær. Undersøkelser av nøtene bekrefter det samme: Jevn belastning gir minimal slitasje. Håndteringen av nota er enklere, raskere og langt tryggere enn før. Ettersom det ikke er nødvendig med kran, kan operasjonen også foregå trygt og problemfritt i perioder med urolig vær.

Aqualine har allerede satt i gang salg og markedsføring av det nye Midgard systemet som høster stor anerkjennelse og positive tilbakemeldinger fra oppdrettere som ser fram til at kritiske operasjoner nå kan løses langt enklere og tryggere.

Se animasjonsfilm av Aqualine Midgard System

Last ned  brosjyre for Aqualine Midgard System

Oppdatert