Påmelding til nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Gå til innholdet
Følg oss Kunde nett

Aqualine vinner av prisen Årets Bedrift 2014

Med Kronprins Haakon Magnus og 700 deltagere tilstede ble i dag Aqualine tildelt prisen Årets Bedrift 2014
Vi ser på denne prisen som en bekreftelse at vi jobber riktig og at næringen nå får den oppmerksomhet som den fortjener. Årets Bedrift er en tradisjonsrik pris som i over 20 år har blitt delt ut årlig av Nordea i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Nordea gir kr 50.000,- til vinneren, med klausul om at beløpet skal gis videre til et godt formål. Juryen består av ordfører i Trondheim kommune, fylkesordfører i Sør-Trøndelag fylkeskommune, styreleder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen og regionbanksjef i Nordea.

Formålet med prisen er å gi anerkjennelse til bedrifter og andre virksomheter som gjennom sin aktivitet bidrar til å utvikle eller styrke næringslivet i Trondheimsregionen.

Kriteriene for prisen er blant annet knyttet til at bedriften:

  • kan vise til resultater og soliditet gjennom mange år og har evne til å skape arbeidsplasser
  • er en viktig brikke i utviklingen av regionen/byen

Prisen ble delt ut av fylkesordfører Tore O. Sandvik og områdebanksjef Bjørn Tilset i Nordea. Adm. direktør Trond Lysklætt tok imot prisen på vegne av Aqualine AS.

–Jeg er meget stolt på Aqualine`s vegne over at vi har blitt kåret til Årets Bedrift 2014. Dette er en anerkjennelse til alle i organisasjonen og det gode arbeidet som utføres hver dag, og ikke minst at næringen blir lagt merke til utenfor bransjen. Vi jobber hele tiden med å finne løsninger som skal sikre at næringen forblir bærekraftig i fremtiden, sier adm dir Trond Lysklætt. 

Juryens begrunnelse
Oppdrettsnæringen har vokst til å bli en av de viktigste næringene for Norge, og skaper betydelige arbeidsplasser langs kysten av hele landet. Vinneren av Årets Bedrift 2014 har siden 1980 levert oppdrettsmerder over hele verden, og er i dag verdens største leverandør av plastmerder. Aqualine er en flott lokal aktør innenfor en næring som spås kraftig vekst også de neste tiårene.

Bedriften legger vekt på lokal tilhørighet og kompetanse, og har i dag 47 faste ansatte og rundt 120 medarbeidere i høyaktivitetsperioder. Bedriften har hovedkontor i Trondheim, produksjon og lager på Frøya, avdelingskontorer i Fosnavåg og Bjugn, datterselskaper i Australia og Chile. Anlegget på Frøya er i kraftig vekst og vil gi mange nye arbeidsplasser de førstkommende årene. Aqualine driver med Marine Engineering, utvikling, produksjon, salg og service av havbruksrelaterte produkter.

Aqualine deltar aktivt for å utvikle samarbeidet i oppdrettsnæringen, blant annet gjennom klyngearbeidet akvARENA, samt gjennom deltakelse innen EU for å påvirke og legge til rette slik at næringen får oppmerksomhet og tilgang til utviklingsmidler. Bedriften tror på at slikt samarbeid vil være viktig for at næringen skal bli mer bærekraftig for fremtiden.

Prisvinneren har levert sterke økonomiske resultater over flere år. De opplevde sterk omsetningsvekst og gode resultater også i 2013 med en omsetning på 336 millioner kroner (en økning på 142 mill. fra året før) og et resultat på 20 millioner kroner (som er nesten en dobling sammenlignet med året før). Aqualine er en meget verdig vinner av prisen Årets Bedrift 2014!

Prisen er et kunstverk, en plakett og en sjekk på 50.000 kroner som Aqualine donerer til Barneklinikken, St. Olavs Hospital.
Oppdatert