Påmelding til nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Gå til innholdet
Følg oss Kunde nett

Aqualine vant NHO Trøndelags nyskapningspris

Hvert år deler NHO ut en nyskapingspris til en person – eventuelt flere personer i samarbeid – som har startet og/eller utviklet en mindre bedrift. 
Formålet med prisutdelingen er å belønne enkeltmenneskers initiativ og skape interesse og oppmerksomhet rundt nyskaping. Alle regionene kårer sin regionale vinner og en nasjonal vinner kåres i forbindelse med Småtinget i august.

I år har NHO Trøndelag nominert tre bedrifter som på hver sin måte fremmer nyskaping, og Aqualine er en av de. Vinneren ble i dag kåret på NHO Trøndelags årskonferanse. 

Vi fikk prisen for vårt 
Aqualine Midgard Systemet

Som en følge av det økte antallet rømminger av laks i 2011 tok Aqualine ansvar og arbeidet frem i samarbeid med flere aktører i næringen, et nytt konsept for oppbyggingen av merdesystemer. Resultatet ble Aqualine Midgard System, et fullt integrert not- og utspilingssystem, hvor bunnringen henges direkte i noten uten annen kontakt med flytekragen. Et nyutviklet vinsjesystem hever og senker bunnringen effektivt i en operasjon.

Systemet er et resultat av flere års målbevisst arbeid for å finne nye og bedre løsninger innenfor merdteknologi; flytekrage, bunnring og not. Spesielt er det lagt vekt på å redusere risikoen for rømming, men også finne løsninger for bedre og sikrere arbeidsforhold for røkterne, HMS.Oppdatert