Påmelding til nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Gå til innholdet
Følg oss Kunde nett

Aqualine med vesentlig bidrag til å løse luseproblemene

Aqualine Subsea System er en merd med nedsenket produksjonsenhet.  I et spesialdesignet system med flytekrage, tilpasset not, bunnring og vinsjer har vi nå et nedsenkbart komplett oppdrettsanlegg under utvikling
Ved å senke nota med «notlokk» ned til for eksempel10 meter med bruk av vinsj, vil fisken kunne komme under lusebeltet, som vanligvis går ned til 10 meter. Under denne dybden viser en rekke forsøk og målinger at lusemengden er betydelig redusert eller at den forsvinner helt, samtidig som nye påslag unngås.

For å sikre at fisken har tilgang på luft for å fylle svømmeblæren kan merden heves så ofte som ønskelig og laksen «luftes». Med bruk av vinsjesystem vil det ta omkring ett minutt per meter å heve og senke nota. Toppen av nota vil bli dekket med et «notlokk».

I nedsenket tilstand vil også begroingen reduseres betydelig, samtidig som vi vet at luselarvene oppholder seg i stort antall i begrodde områder. Forholdene på den enkelte lokalitet vil avgjøre behovet for spyling og renhold.

Vi gjennomfører i dag en uttesting av Aqualine Subsea System i Marinteks havlaboratorium i Trondheim. Dette for å dokumentere dynamikken og styrken i det nye unike konseptet.


Marintek tanken_1

 


Oppdatert