Påmelding til nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Gå til innholdet
Følg oss Kunde nett

Aqualine trekker patent etter formell feil

Aqualine trekker patentet NO334957 som ligger til grunn for Aqualine Midgard® System. Systemet var patenterbart og hadde tilstrekkelig oppfinnelseshøyde, noe som også ble bekreftet av Patentstyret i to omganger, både under ordinær saksbehandling og etter klage. Nå viser det seg dessverre at Aqualine hadde vist frem Aqualine Midgard® System før de sendte inn patentsøknaden.
- Vi opplyste om oppfinnelsen som lå til grunn for Aqualine Midgard® System før vi sendte inn søknaden om patent, sier adm. dir. i Aqualine, Trond Lysklætt. – Et rømningssikkert system var et av hovedkriteriene i søknaden om grønne konsesjoner, og i vår iver offentliggjorde vi informasjon relatert til patentsøknaden.

Aqualine Midgard® System er et gjennomprøvd og fullt dokumentert rømningssikkert system, med solide og positive testserier i SINTEF Marintek sitt havmiljølaboratorium, Skipsmodelltanken. I etterkant av dette ble systemet testet i fullskala på ekstreme lokaliteter.

- Vi konstaterer at vi ikke har hatt en eneste rømning fra Aqualine Midgard® System, fortsetter Lysklætt. – Vi har solgt rundt 600 system og alle har svart til forventningene.

Selv om patentet er trukket, er eneretten til varemerket Midgard® fremdeles intakt, og ingen andre enn Aqualine kan selge merkevaren Aqualine Midgard® System. Alle delene i systemet er i harmoni med hverandre, og tilpasset den enkelte lokalitet på en helhetlig, gjennomtenkt og uttestet måte.

- Med bakgrunn i dataene fra modell- og fullskalatestene kan vi designe et komplett anlegg med fortøyning, flytekrage, bunnring og not som passer perfekt for hver lokalitet, forteller teknisk dir. i Aqualine, Martin Søreide. – Vi har erfart at flere har forsøkt å etterligne Aqualine Midgard® System uten at de har lykkes.

- Aqualine Midgard® System er en suksess, uavhengig av patentet, avslutter Trond Lysklætt.
Oppdatert